Cityorkest Hilversum

 

 

 

 

Klik op de foto om deze te vergroten
Klik op pijltje naar links om terug te keren naar de website

 Over de dirigent

Pieter van den Dolder begon zijn muzikale carrière in 1978 na zijn eindexamen aan het Hilversums Conservatorium. Hij startte als freelance trombonist in diverse radio-orkesten, waaronder het Radio Kamer Orkest, het Promenade-orkest en het Metropole-orkest.Pieter speelde ook in The Dutch Jazz Orchestra en The Netherlands Concert Jazzband. Later werd hij gevraagd om de AVRO Skymasters, een bigband van Europees topniveau, te komen versterken.

Tegenwoordig dirigeert Pieter naast het City Orkest onder meer het Las Vegas Orchestra en de Las Vegas Strings. Ook geeft hij muziekles en dirigeert hij diverse ensembles en orkesten met uiteenlopende muziekstijlen.

Operetteconcert door meer dan honderd muzikanten

Het City Orkest Hilversum geeft op zondagmiddag 12 november een bijzonder operetteconcert met medewerking van ‘t KOOR! uit Kortenhoef. Solisten zijn sopraan Maya Roodveldt en tenor Jeroen Bik.

Het programma is uitzonderlijk voor het City Orkest, dat in zijn bijna 70-jarige bestaan vooral ervaring opdeed in de modernere lichte muziek. “Operettemuziek vraagt een andere benadering en daardoor merk je dat de muzikanten toch net wat meer op het puntje van hun stoel zitten”, zegt dirigent Pieter van den Dolder. Hij is met hulp van koordirigent Vladimir Pairel verantwoordelijk voor de artistieke leiding van het ensemble, dat in totaal meer dan honderd musici telt.

Het operetteconcert in het Muziek Centrum van de Omroep begint om 14.30 uur.

Adres: MCO, Heuvellaan 33 Hilversum.

Zaal open vanaf 14.00 uur.

Entree: €15,-, incl. koffie/thee in de pauze.

Reserveren: www.mcogebouw.nl/agenda.

 

Voor meer informatie:

Paul Streefkerk, voorzitter: 035 – 5314162

Rien van Ek, secretaris: 06 – 50849447

Website: www.cityorkest.nl