Goois Symfonie Orkest

 

Feestconcert COV Hilversum en Goois Symfonie Orkest

Op 9 en 10 juni viert Hilversum een bijzonder muzikaal feest, waarvoor drie muziekverenigingen en de gemeente de handen ineen hebben geslagen. Het Goois Symfonie Orkest en COV Hilversum werken samen in drie composities van Gooise bodem. Het City Orkest speelt een medley van Rogier van Otterloo.

We vieren in 2018 Hilversum 100 jaar Mediastad en de jubilea van Goois Symfonie Orkest (GSO, 35 jaar), COV Hilversum (90 jaar) en City Orkest (70 jaar). Ter gelegenheid daarvan worden twee premières gegeven van werken van de Gooise componisten Ruud Bos en Peter Greve. Deze werken zijn tot stand gekomen in opdracht van het GSO en met subsidie van de gemeente Hilversum.

In ‘Hille’ van Ruud Bos komt een oude legende over het ontstaan van de naam Hilversum tot leven. Het werk is geschreven voor symfonieorkest, koor en bariton.

Het door Peter Greve gecomponeerde werk ‘Thuiskomst’ is een klankverhaal voor koor en orkest dat de ontwikkeling van adolescent tot volwassene tot uitbeelding brengt. Tijdens de uitvoering wordt het verloop van de handeling geïllustreerd met geprojecteerde lichtbeelden van Rik van Linden van den Heuvell.

In ‘Five Mystical Songs’ van Ralph Vaughan Williams werken GSO en COV Hilversum wederom samen. In dit stuk worden oude religieuze gedichten van George Herbert voorgedragen. De solopartij in dit werk voor koor, bariton en orkest wordt –net als in ‘Hille- gezongen door Pieter Hendriks.

Het Goois Symfonie Orkest speelt bovendien van Ruud Bos, de Batenburg Rhapsody.

Het City Orkest, o.l.v. Pieter van den Dolder speelt een medley van Rogier van Otterloo: Op Hoop van Zegen, Soldaat van Oranje, Help! de Dokter Verzuipt, Turks Fruit: ‘Het Mistige Rooie Beest’, München 74, en Rondo I. (met solisten: Mirjam van der Maas, fluit; en Martijn Luttmer, mondharmonica)

Na afloop is in de hal bij Café Elling een optreden van het City Orkest met zang door Derk de Kloet.

Praktische informatie:

Data en locatie: zaterdag 9 juni, 20 uur; zondag 10 juni, 15 uur, MCO-gebouw Hilversum

Kaarten:
Volwassenen € 15,00
Tot 18 jaar € 7,50
Tot 12 jaar gratis

Reserveren via https://www.mcogebouw.nl/agenda/

www.gooissymfonieorkest.nl

 

Repetitie-avond: Maandagavond 19.30 – 22.15 uur
Aantal muzikanten: per project tussen 45 en 55

Contactadres: Yolande Krooshof,
Eikenlaan 3
1213 SG  Hilversum

mailadres: gsohilversum@gmail.com