Goois Symfonie Orkest

 

Herfstconcert COV Hilversum en Goois Symfonie Orkest

Wederom zingen en spelen COV Hilversum en het Goois Symfonie Orkest een grootschalig werk voor koor en orkest. Op zondag 15 oktober geven zij samen een klassiek concert in de grote concertzaal van het MCO aan de Heuvellaan in Hilversum. Behalve de mis van de Fransman Gounod, speelt het orkest een compositie van Dvořák.

De Fransman Charles Gounod (1818-1893) schreef zijn ‘Messe solennelle de Sainte-Cécile’ voor groot koor en orkest met drie solisten. Bij de première in 1855 was componist Saint-Saëns onder de aanwezigen. Hij schreef: Men voelde, dat hier een genie aan het werk was geweest … glanzende stralen gingen van deze mis uit … in eerste instantie was men verblind, daarna in vervoering gebracht en ten slotte overweldigd.’

COV Hilversum engageerde voor dit concert de sopraan Marene Elgershuizen, tenor Jan-Willem Schaafsma en de Hilversumse bariton Pieter Hendriks. Het koor werkt samen met het Goois Symfonie Orkest, inmiddels voor de vierde keer. COV-dirigent Piet Roorda zal deze mis van Gounod dirigeren.

Voor