Goois Symfonie Orkest

Romantische herfst bij Goois Symfonie Orkest

 

Drie Duitse Romantische componisten staan op de lessenaar bij het Goois Symfonie Orkest op 11 november. Tijdens het concert in de Regenboogkerk speelt solist Tobias Borsboom het pianoconcert van Robert Schumann.

 

De pianist Tobias Borsboom wordt gezien als een van de grote talenten in de Nederlandse muziek. Hij heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke prijzen gewonnen in Nederland en hij treedt nu veel op: in binnen- en buitenland, in zijn eentje en in kamermuziek, ook als solist bij orkesten. “Ik ben een romanticus, als pianist en als mens. Ik ken het verlangen om te verdwalen, altijd nieuwsgierig, met een open blik voor het onbekende,” aldus Tobias Borsboom op zijn eigen website. Samen met het Goois Symfonie Orkest speelt hij het romantische pianoconcert van Robert Schumann.

 

Na de pauze dirigeert Joost Geevers het Goois Symfonie Orkest in Mendelssohns Vijfde Symfonie. Deze symfonie heeft als bijnaam ‘Reformatie’. Mendelssohn speelt in deze symfonie met de muzikale erfenis uit de Klassieke periode van Haydn en Mozart, waar hij in zijn eigen stijl een grootse symfonie omheen bouwt. Het laatste deel begint met de majestueuze toonzetting van de psalm ‘Ein feste Burg is unser Gott’.

 

Het concert begint met werk van misschien wel de eerste Romantische Duitse componist: Ludwig van Beethoven. In 1801 schreef hij muziek voor het ballet ‘Die Geschöpfe des Prometheus’. De ouverture staat nog vaak op het programma bij symfonie-orkesten, omdat het zo’n aantrekkelijk werk is voor het publiek en voor de musici.

 

Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers

L. van Beethoven: Ouverture ‘Die Geschöpfe des Prometheus’
R. Schumann: Pianoconcert (solist: Tobias Borsboom)
F. Mendelssohn: Symfonie nr. 5 (Reformatie)

 

Zondag 11 november 2018, 15 uur
Regenboogkerk, Nassaulaan 22, Hilversum

Entree: € 15 ; donateurs € 10; jeugd tot 18 jaar € 5; onder de 12 jaar gratis.
Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via:
https://www.podiumplein.nl/artiesten/goois-symfonie-orkest/voorstellingen

Info over concert en het orkest op www.gooissymfonieorkest.nl
Info over Tobias Borsboom:  www.tobiasborsboom.nl

 

Repetitie-avond: Maandagavond 19.30 – 22.15 uur
Aantal muzikanten: per project tussen 45 en 55

Contactadres: Yolande Krooshof,
Eikenlaan 3
1213 SG  Hilversum

mailadres: gsohilversum@gmail.com