Goois Symfonie Orkest

Voorjaarsconcert van het Goois Symfonie Orkest

Het Goois Symfonie Orkest luidt het voorjaar in met raadsels en een koekoek. Het brengt een programma met bijzondere muziek van Britse en Duitse herkomst.

De Enigma-variaties van Edward Elgar zitten vol raadsels, maar zijn vooral muzikaal boeiend. Sommige variaties duren nog niet eens een minuut, en het hoogtepunt van dit werk is misschien wel het centrale langzame deel ‘Nimrod’. Elgar haalt alles uit het orkest dat mogelijk is, met een onmiskenbaar Brits geluid.

Arno Piters en Judith Wijzenbeek soleren samen in het concert voor klarinet, altviool en orkest van de Duitse Max Bruch. Piters is klarinettist in het Koninklijk Concertgebouworkest en een veelgevraagd solist. Altvioliste Wijzenbeek is een telg van de bekende Hilversumse strijkersfamilie, die in tal van muzikale formaties optreedt. Bruch heeft het concert gecomponeerd voor zijn zoon die klarinettist was. De romantische welluidende klanken in dit werk doen niet vermoeden dat dit werk slechts twee jaar eerder (1911) tot stand kwam als Strawinsky’s Sacre du Printemps.

De componist Frederick Delius is een Brit met Duitse wortels die zich door verschillende muzikale stromingen heeft laten beinvloeden, maar toch een duidelijk herkenbare stijl hanteert. In zijn verstilde compositie horen we de eerste koekoek van het voorjaar.

Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers

F. Delius On hearing the first cuckoo in spring
M. Bruch: Concert voor altviool, klarinet en orkest, solisten Judith Wijzenbeek en Johan Naus
E. Elgar: Variations on an original theme, ‘Enigma’

Zondag 3 maart 2019, 15 uur
MCO, studio 1, Heuvellaan 33, Hilversum

Entree: € 15 ; donateurs € 10; jeugd tot 18 jaar € 5; onder de 12 jaar gratis.
Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via:
https://www.podiumplein.nl/artiesten/goois-symfonie-orkest/voorstellingen

Info over concert en het orkest op www.gooissymfonieorkest.nl

Repetitie-avond: Maandagavond 19.30 – 22.15 uur
Aantal muzikanten: per project tussen 45 en 55

Contactadres: Yolande Krooshof,
Eikenlaan 3
1213 SG  Hilversum

mailadres: gsohilversum@gmail.com