Orkest van het Groene Hart

Het Orkest van het Groene Hart, gevestigd in Woerden, is het enige symfonie-orkest in de regio West-Utrecht. Het staat onder leiding van professioneel dirigent Jim Benjamin Roodnat en telt zowat veertig gedreven amateur-musici. Naast het geijkte klassieke repertoire brengt het Orkest ook zelden gespeelde stukken ten gehore. Verder staan op gezette tijden hedendaagse composities op de lessenaar en onderscheidt het Orkest zich met werken van Nederlandse componisten. Het Orkest van het Groene Hart werkt regelmatig samen met Kunstencentrum Het Klooster in Woerden en diverse koren in de regio.

Nadere bijzonderheden over het orkest zijn te vinden op www.ovhgh.nl

Orkest van het Groene Hart verzorgt dirigentrencursus

Echt in de praktijk aan de slag met een compleet symfonieorkest om de fijne kneepjes van het directievak te leren? Dat kan in april 2018 bij het Orkest van het Groene Hart in Woerden!

U leert in deze korte, maar intensieve cursus allerlei praktische vaardigheden die u ‘op de bok’ kunnen helpen. Bovendien krijgt u, dankzij de persoonlijke begeleiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat, een nauwkeurig beeld van uw eigen vaardigheden en ontdekt u welke uitdagingen er voor de toekomst liggen. De nadruk ligt op slagtechniek en het werken en repeteren met een symfonieorkest.

Wat gaat u doen?

Het Orkest van het Groene Hart, een symfonieorkest met ruim 30 bevlogen amateurmusici, staat een avond- en een dagdeel tot uw beschikking. Op de lessenaar staat het repertoire waaraan het orkest momenteel werkt, zodat u meteen een goede startpositie heeft om intensief aan de slag te gaan.

De cursus is specifiek bedoeld voor:

de koordirigent die wil leren werken met instrumentalisten, dan wel een volledig orkest en de gevorderde (amateur)musicus en beginnend dirigent die in de dagelijkse praktijk voor ensembles komt te staan.

De cursus bestaat uit:

  • één sessie waarop u met dirigent Jim Benjamin Roodnat de te dirigeren partituren doorneemt aan de piano (datum in overleg te bepalen, van 19:30 tot 22:00 uur),
  • één sessie tijdens de reguliere repetitieavond van het orkest waarop u zelf ‘op de bok’ met het symfonieorkest aan de slag gaat (woensdagavond 11 april 2018 tussen 19:30 en 22:00 uur),
  • één dagdeel tijdens een speciale repetitiedag (zaterdag 14 april 2018 tussen 10:00 en 17:00 uur) waarop u op de bok verder bouwt op de lesstof en u veel ruimte heeft om specifieke vaardigheden uit te diepen en knelpunten aan te pakken.

Het repertoire bestaat uit 2 stukken van Mendelssohn: de Ouverture Die Hebriden en de Symfonie no. 3 in A major “Schotse”.

Bezetting van het orkest: Hobo, fluit, klarinet, fagot, hoorn, trompet, 1e en 2e viool, altviool, cello, contrabas.

U kunt beide stukken reeds beluisteren tijdens onze concerten op 10 maart 2018 in de Kruiskerk te Woerden en op 17 maart 2018 in de kerk van de Hervormde gemeente in Nieuwkoop.

Kosten voor de dirigentencursus:  200 euro per deelnemer inclusief actieve deelname pianorepetitie en het zelf dirigeren van het orkest.

Aanmelden kan via het secretariaat van het orkest: info@ovhgh.nl of telefonisch op 06-27746875.

Nadere inlichtingen zijn in te winnen bij dirigent Jim Benjamin Roodnat j.b.roodnat@live.nl

Klik op de flyer om deze te vergroten
Klik op <- om weer naar de webpagina te gaan

10 maart staat een concert met o.a het vioolconcert van Mendelssohn gepland in Woerden. 17 maart hetzelfde programma in Nieuwkoop

Zie voor meer info : www.ovhgh.nl

Inlichtingen:

Secretariaat:
Harrie van Opstal
Tel: 0348-413503
info@ovhgh.nl