Toonkunst Bussum

Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Toonkunst Bussum is een bijzondere vereniging, want zij omvat zowel een koor als een orkest, die nauw met elkaar samenwerken o.l.v. de dirigent Yiorgo Moutsiaras. Minstens twee keer per jaar treden koor en orkest gezamenlijk in een concert op. Sinds september 2012 is de vereniging verrijkt met een jeugd strijkorkest. Voor de jeugd vanaf 4 jaar organiseert Toonkunst Bussum jaarlijks een kinderconcert. Het orkest van Toonkunst Bussum repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in ‘Scala’ het gebouw van de Gooische Muziekschool, op loopafstand van station Bussum Zuid. Adres: Dr. Schaepmanlaan 8 in Bussum. Het orkest telt 33 muzikanten: 23 strijkers en 10 blazers. Voor informatie kunt u Wil Senden benaderen: 035-6235309, e-mail: orkest@toonkunstbussum.nl.
Per direct wordt dringend gezocht naar collega’s die de volgende instrumenten bespelen: 1e viool / 2e viool / altviool. Zie hiervoor: www.toonkunstbussum.nl

AANSTAAND CONCERT TOONKUNST

Toonkunst Bussum kinderconcert 2019 

Concert: “De wonderlijke avonturen van Peer Gynt”

Zondagmiddag 10 maart 2019: twee concerten, resp. om 14.00 en 16.00 uur.

Locatie: Kleine Zaal van Theater ‘t Spant!, Doctor Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum

Toonkunst Bussum. Dirigent: Yiorgo Moutsiaras

Verteller: Louise Römer

Het concert wordt nogmaals gegeven op zondagmiddag 17 maart om 15 uur,

Locatie:  Regenboogkerk te Hilversum (hier zijn kaarten aan de zaal te koop)

Voor het jeugdconcert is dit jaar voor een klassiek werk gekozen:  de Peer Gynt-suites van Edward Grieg. De partituur is door dirigent Yiorgo Moutsiaras hier en daar enigszins aangepast. Zo sluit deze aan bij de door leden van Toonkunst Bussum bewerkte tekst van het verhaal van Peer Gynt. Op die manier krijgt het oorspronkelijke verhaal van Ibsen een veel lichtere toets, en weet kinderen aan te spreken.  Tussen de tekst door worden mooie plaatjes geprojecteerd.

Na de beide concerten is evenals in voorgaande jaren een instrumentenparade. Kinderen uit het publiek mogen dan het orkest inlopen, en alle instrumenten bekijken en uitproberen met hulp en uitleg van de musici.

Informatie:

kaarten à 7,50 euro per persoon kunnen besteld worden via info@toonkunstbussum.nl

(vooraf bestellen wordt aangeraden)

Meer informatie op: https://www.toonkunstbussum.nl

Daar zijn ook foto’s te zien van kinderconcerten in vorige jaren.