Toonkunst Bussum

Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Toonkunst Bussum is een bijzondere vereniging, want zij omvat zowel een koor als een orkest, die nauw met elkaar samenwerken o.l.v. de dirigent Yiorgo Moutsiaras. Minstens twee keer per jaar treden koor en orkest gezamenlijk in een concert op. Sinds september 2012 is de vereniging verrijkt met een jeugd strijkorkest. Voor de jeugd vanaf 4 jaar organiseert Toonkunst Bussum jaarlijks een kinderconcert. Het orkest van Toonkunst Bussum repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in ‘Scala’ het gebouw van de Gooische Muziekschool, op loopafstand van station Bussum Zuid. Adres: Dr. Schaepmanlaan 8 in Bussum. Het orkest telt 33 muzikanten: 23 strijkers en 10 blazers. Voor informatie kunt u Wil Senden benaderen: 035-6235309, e-mail: orkest@toonkunstbussum.nl.
Per direct wordt dringend gezocht naar collega’s die de volgende instrumenten bespelen: 1e viool / 2e viool / altviool. Zie hiervoor: www.toonkunstbussum.nl

AANSTAAND CONCERT TOONKUNST

Zondag 9 december 2018
Najaarsconcert
Wilhelminakerk, Wilhelminaplantsoen 14, Bussum, 15.00 uur precies.

PROGRAMMA MET WERKEN VAN ZEVEN RUSSISCHE MEESTERS, AFWISSELEND VOOR KOOR MET ORKEST, KOOR A CAPELLA, BLAASKWINTET, STRIJKORKEST, SYMFONIEORKEST

Tijdens dit concert zal onder meer het eerste deel van de cantate Johannes van Damascus van Sergej Tanejev worden uitgevoerd. Tanejev koos daarvoor een passage uit een gedicht van Alexei Tolstoj (achterneef van de grote schrijver) over het leven van de kerkvader Johannes Damascenus. Met zijn donkere kleuren en ingehouden, intense expressie heeft deze door en door Russische muziek de schoonheid van een Byzantijns icoon .
Het rijk gevarieerde programma bevat naast walsen uit opera’s van Modest Moesorgski en van Pjotr Tsjaikovski ook werk van Michaïl Glinka, Igor Stravinski en andere Russische componisten.

Toegang € 17,50 (incl. programmaboekje en consumptie in de pauze); kinderen tot 12 jaar gratis, jongeren van 12 tot 18 jaar € 5.
Kaarten te bestellen via info@toonkunstbussum.nl of tel. 035-6235309 (Wil Senden).

Dirigent: Yiorgo Moutsiaras