Toonkunst Bussum

Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Toonkunst Bussum is een bijzondere vereniging, want zij omvat zowel een koor als een orkest, die nauw met elkaar samenwerken o.l.v. de dirigent Yiorgo Moutsiaras. Minstens twee keer per jaar treden koor en orkest gezamenlijk in een concert op. Sinds september 2012 is de vereniging verrijkt met een jeugd strijkorkest. Voor de jeugd vanaf 4 jaar organiseert Toonkunst Bussum jaarlijks een kinderconcert. Het orkest van Toonkunst Bussum repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in ‘Scala’ het gebouw van de Gooische Muziekschool, op loopafstand van station Bussum Zuid. Adres: Dr. Schaepmanlaan 8 in Bussum. Het orkest telt 33 muzikanten: 23 strijkers en 10 blazers. Voor informatie kunt u Wil Senden benaderen: 035-6235309, e-mail: orkest@toonkunstbussum.nl.
Per direct wordt dringend gezocht naar collega’s die de volgende instrumenten bespelen: 1e viool / 2e viool / altviool. Zie hiervoor: www.toonkunstbussum.nl

AANSTAAND CONCERT TOONKUNST

Toonkunst Bussum o.l.v. dirigent Yiorgo Moutsiaras

Muziekcentrum van de Omroep,

Zondag 26 mei 15.00 uur

Programma:

Joseph Haydn – uit Die Jahreszeiten deel 1 ‘Frühling’: Chor des Landvolks

(koor en orkest)

Ludwig van Beethoven – Symfonie Nr. 6 `Pastorale’

Pauze

Niels Gade – Frühlingsbotschaft (koor en orkest)

Anton Diabelli – Pastoral-Messe in F op. 147 (koor en orkest)

 

Koor en orkest van Toonkunst Bussum vieren het voorjaar met als sleutelwoorden: Lente en Pastorale. De uit te voeren werken verklanken ieder op hun eigen manier de boodschap van hernieuwd leven in de natuur. Soms ligt de nadruk op de romantische hang naar onbezorgd landleven (Beethoven’s Pastorale Symfonie), in andere werken overheerst de vreugde van nieuw leven in de lente (Gade’s Frühlingsbotschaft). Een combinatie van beide biedt Haydn’s “Frühling. Chor des Landvolks”. Met zijn Frühlingsbotschaft geeft de Deense componist Niels Gade (1817-1858) koor en orkest volop de gelegenheid om met warme muziek uit het koude Noorden de lente te bezingen.

Anton Diabelli (1781-1858) is vooral bekend vanwege zijn composities voor piano (een wals voor piano van Diabelli inspireerde Beethoven tot zijn beroemde Diabelli-variaties). Koor en orkest van Toonkunst Bussum voeren nu zijn minder vaak gehoorde Pastoral-Messe in F op. 147 uit. In dit werk doet de stralende muziek soms meer aan Italiaanse opera’s denken dan aan een katholieke mis.

 

Toegang € 17,50 (incl. programmaboekje en consumptie in de pauze)

Kaarten te bestellen via www.mco.nl of bij de balie van Het Muziekcentrum van de Omroep (alleen pinnen), Heuvellaan 33 1217 JL Hilversum ; ook een uur voor aanvang van het concert is er mogelijkheid om kaarten te kopen.

 

Meer informatie op: https://www.toonkunstbussum.nl